jueves, 1 de octubre de 2015

Artícle dels premis de Sant Sebastià




63 EDICIONS DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE SANT SEBASTIÀ

Aquest certamen cinematogràfic, és un dels certàmens més importants del nostre país, on concursen de les millors pel·lícules revelació i també molts dels nous autors revelació que han aparegut del cinema espanyol. Aquest certamen es fa durant l'última setmana de Setembre, tal com va ser inaugurat la primera edició sobre aquest, el 21 de setembre del 1953.

El guardó que fa nomenament al màxim premi d’aquest concurs o certamen cinematogràfic és l’anomenada “Conxa d'Oro” que és el premi atorgat a aquella pel·lícula guanyadora de la Secció Oficial d’aquest certamen. El director d’aquest certamen es José Luis Rebordós i aquest certamen està valorat en 7.4000.000 d’euros.
Els premis atorgats aquest any en aquesta 63 edicions d’aquest certamen han sigut els següents:

• Conxa d’Or a la millor pel·lícula: Sparrows
• Conxa de Plata al millor director/a: Joachim Lafosse ( Les chevaliers blancs )
• Conxa de Plata a la millor actriu: Yordankia Ariosa ( El Rey de la Habana )
• Conxa de Plata al millor actor: Ricardo Darín, Javier Cámara ( Truman )
• Premi del jurat a la millor Fotografia: Evolution
• Premi del jurat al millor guió: 21 noches con Pattie

El premi d’Or a la millor pel·lícula ha sigut per Sparrows. Aquesta pel·lícula està dirigida pel director Rúnar Rúnarsson. El seu gènere és de Drama i Adolescència amb una duració d’uns 99 minuts. Aquí teniu un enllaç amb més informació sobre la pel·lícula:
http://www.filmaffinity.com/es/film217903.html
Joachim Lafosse ha obtingut el premi de Concha de Plata com a millor director, gràcies a la pel·lícula Les chevaliers blancs. Aquesta pel·lícula és una pel·lícula Bèlgica de gènere dramàtic. La seva duració és d'uns 112 minuts. Aquí teniu un altre enllaç amb més informació:
http://www.filmaffinity.com/es/film973779.html
Yordankia Ariosa ha obtingut el premi Concha de Plata com la millor actriu, gràcies a la pel·lícula El Rey de la Habana dirigida per Agustí Villaronga. Aquesta pel·lícula és de gènere dramàtic combinat amb l’adolescència amb una duració de 125 minuts. Ha estat protagonitzada a Espanya.
http://www.filmaffinity.com/es/film190719.html
Ricardo Darín i Javier Cámara reben el premi als millors actors gràcies a la pel·lícula Truman, protagonitzada pel director Cesc Gay. El seu gènere és de drama i de comèdia i té una duració de 108 minuts. També ha estat protagonitzada Espanya.
http://www.filmaffinity.com/es/film193232.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario